понеділок, 17 вересня 2007 12:25

Єврокомісія виграла суд проти Microsoft

Європейський суд юстиції сьогодні відхилив позов американської компанії Microsoft проти Єврокомісії. Згідно оголошеної сьогодні в Люксембурзі ухвалі, суд визнав справедливим штраф в 497 млн євро, який Єврокомісія наклала на Microsoft за порушення європейського законодавства про конкуренцію. Європейські антимонопольні органи почали нарахування штрафу на корпорацію з 16 грудня 2005 року у розмірі 2 млн євро в день. Єврокомісія розцінила, що вартість програмного забезпечення цієї американської компанії "нераціонально завищена". Крім того, об"єм відкритої технічної інформації про базовий код операційних систем Windowsщо, що надає Microsoft,  недостатній для того, щоб надати можливість незалежним компаніям розробляти власні операційні системи і додатки, повністю сумісні з даною операційною системою, яка домінує на світовому ринку.

Однією з головних вимог антимонопольних органів ЄС є створення окремої системи Windows, в яку не було б інтегровано програмне забезпечення для роботи з аудіо- та відеофайлами - MediaPlаer. Той факт, що медіа-програвач входить до стандартного комплекту Windows, на думку Єврокомісії, позбавляє європейських споживачів зацікавленості вибирати мультимедійне програмне забезпечення, створене іншими розробниками.

Останнє проведене Єврокомісією розслідування показало, що компанія Microsoft за минулі три роки так і не задовольнила цих вимог, що й послужило підставою для винесеного вердикту, передають "Известия".

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія виграла суд проти Microsoft». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі