вівторок, 28 серпня 2007 18:00

Єврокомісія перевірить податкові пільги католицької церкви

Єврокомісія запитала у італійського уряду документи про податкові пільги, надані католицькій церкві в Італії, повідомляє Forbes з посиланням на Thomson Financial. Комісія підкреслила, що поки не почала розслідування того, наскільки пільги відповідають європейському законодавству про захист конкуренції. Поки європейським чиновникам потрібно більше інформації.

Європейська комісія визнала, що увага до католицької церкви в Італії була привернута скаргами третіх осіб. Вперше члени Комісії підняли це питання в червні 2007 року.

У свою чергу газета The Guardian стверджує, що самі представники католицької церкви заявили про готовність відмовитися від частини податкових поблажок, передбачених договором 1984 року. За версією видання, щорічно податкові пільги церкви складають біля одного мільярда євро. Крім того, бізнес-подразделенія католицької церкви, такі як школи, лікарні і готелі, несуть тільки половину нормального податкового навантаження.

З посиланням на італійську La Stampa газета пише, що в одному тільки Римі церкви належить 18 лікарень, 55 поліклінік і 250 шкіл. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія перевірить податкові пільги католицької церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі