вівторок, 29 січня 2008 16:29

Єврокомісія хоче заморозити кошти для Болгарії через корупційний скандал

Єврокомісія у зв"язку з корупційним скандалом рекомендувала міністерству фінансів Болгарії заморозити виділення коштів зі спеціально створеного Євросоюзом для цієї країни фонду інфраструктурної підтримки проектів в дорожньо-транспортній сфері віз, повідомили бельгійські ЗМІ.

За інформацією ЗМІ, двоє болгарських чиновників підозрюються в тому, що вони зажадали хабар в 25 тисяч євро в обмін на надання дозволу на дорожнє будівництво в сільськогосподарській зоні, що граничить з швидкісною автомагістраллю, що пролягає через всю країну.

"Єврокомісія рекомендувала міністерству фінансів утриматися від виділення коштів на інфраструктурні проекти, що фінансуються з бюджету ЄС, а також від підписання нових угод в дорожній сфері до тих пір, поки розслідування звинувачень в корупції відносно трьох профільних чиновників не буде завершено", - цитують ЗМІ слова представника міністерства транспорту Болгарії.

Про третього чиновника інформація не приводиться.

Він стверджував, що про розтрату коштів ЄС мова не йде, але, проте, "ми зробимо все необхідне для відновлення довіри (Єврокомісії)", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія хоче заморозити кошти для Болгарії через корупційний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі