вівторок, 20 травня 2008 12:56

Єврокомісія дозволила продавати в Євросоюзі препарат від "пташиного грипу" H5N1

Єврокомісія дала дозвіл британській фармацевтичній компанії Glaxosmithkline на продаж на ринку Євросоюзу розробленого її фахівцями препарату Prepandrix, який є універсальною вакцинию проти вірусу "пташиного грипу" H5N1, смертельно небезпечного для людини.

Зазначимо, що раніше продаж цих ліків дозволило Європейське агентство за оцінкою медичної продукції.

За даними брюссельської газети "Дерньер ер", дослідники університетського госпіталю в бельгійському місті Гент успішно тестували нову вакцину від компанії Glaxosmithkline на добровольцях в комбінації із стимуляторами імунітету.

Стало відомо, що навіть незначні дози цієї вакцини "достатньою мірою захищають від відомих штамів вірусу "пташиного грипу" H5N1 і можуть частково захистити організм при можливій появі його нових різновидів".

Повідомляється, що випробування вакцини проводилися на 400 добровольцях у віці 18-60 років з осені 2006 року.

За деякими даними, у всіх без виключення пацієнтів після вакцинації в крові з"явилися антитіла, що захищають від вірусу, а у 77% з них дослідники виявили антитіла, які здатні захистити організм від різновиду вірусу, штами якого у вакцину не вводилися.

Тим часом, в Індонезії кількість жертв вірусу "пташиного грипу" H5N1 вже перебільшую 100 людей.

Згідно з останньою заявою Всесвітньої організації охорони здоров"я, майже половина смертей від пташиного грипу на всій планеті приходиться на Індонезію. З настанням нового сезону дощів вона стрімко зростає, причому 80% смертних випадків припадає на столицю країни Джакарту і її міста-супутники, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія дозволила продавати в Євросоюзі препарат від "пташиного грипу" H5N1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі