понеділок, 26 листопада 2018 10:28

Євробляхери страйкують: список заблокованих доріг

Євробляхери страйкують:  список заблокованих доріг
Заблокована дорога до пункту пропуску "Ягодин" на Волині Фото:ДЕРЖПРИКОРДОНСЛУЖБА

Акції протесту, організовані власниками автомобілів на іноземній реєстрації, з частковим блокуванням руху автотранспорту тривають у чотирьох областях.

У зв'язку з цим, "Укравтодор" на сторінці у Facebook повідомляє водіїв про ситуацію на дорогах станом на 08:00 понеділка, 26 листопада.

"Увага! Оперативна довідка про стан проїзду дорогами загального користування в Україні на 08:00 понеділка, 26 листопада. Просимо водіїв враховувати при плануванні своїх поїздок", — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як російські спецслужби впливають на євробляхерів

Акції протесту з частковим блокуванням руху автотранспорту тривають у таких областях:

Волинська область

Із 12:00 неділі, 25 листопада 2018 року активістами ГО "АвтоЄвроСила" проводилися акції протесту. Перекрито рух на а/д М-07 Київ — Ковель — Ягодин, км 505+000 на КПП Ягодин.

Львівська область

Із 12:30 неділі, 25 листопада 2018 року, на 12-30 год. відбувається акція протесту, ініційована ГО "АвтоЄвроСила". Заблоковано пішохідний перехід та рух транспорту по а/д М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська км 190+000 (30 осіб ходять по пішохідному переходу) та а/д М-10 Львів-Краковець км 70+000 (30 автомобілів перекрили дорогу).

Київська область

Станом на 26 листопада 2018 року поліція по 5 фур з інтервалом 5-10 хвилин буде запускати в м.Київ.

Із 07:00 26 листопада 2018 року поліція почала в межах Київської області обмежувати рух великогабаритних та великовагових транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування.

Черкаська область

На автомобільній дорозі М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам'янка, км 526, Христинівський район сталося ДТП.

На даний час рух по М-12, км 526 перекрито. Рух автомобілів здійснюється через м. Христинівка.

Про відновлення руху буде повідомлено додатково.

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією незадоволені новим законом "про євробляхи". Адже документ не лише передбачає лібералізацію у розмитненні таких автомобілів, але також вводить нові, більш жорсткі правила їх ввезення на територію України.

Зокрема, зміни до Митного кодексу передбачають підвищення штрафів за порушення правил реєстрації авто, а також скасовується норма, яка дозволяла порушувати митні правила протягом року і бути притягненим до відповідальності лише один раз.

За новими правилами, авто, ввезене в Україну в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не можна передавати у володіння, користування або розпорядження іншим особам. Крім того, заборонено використовувати таке авто у підприємницькій діяльності або для отримання доходу.

Також збільшуються штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі і режимі транзиту. Залежно від терміну порушення, штраф становитиме від 8,5 тис. грн до 170 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Євробляхери страйкують: список заблокованих доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі