вівторок, 20 листопада 2007 08:35

"Євразійці" одержали по 10 діб за розгром виставки про Голодомор

Троє активістів "Євразійського союзу молоді" (ЄСМ) засуджені до 10 діб адміністративного арешту за розгром виставки "Голодомор в Україні", повідомляє proUA.

17 листопада активісти ЄСМ увірвалися до будинку Українського культурного центру на Арбаті в Москві і почали перекидати виставкові стенди. Охоронцям вдалося затримати трьох активістів - Олександра Бовдунова, Іллю Дмитрієва і Володимира Нікітіна. Пізніше вони були відвезені міліцією до ОВС "Арбат", а їх паспортні дані передані співробітникам Служби безпеки України, під патронатом якої проходила виставка.

Прес-служба ЄСМ заявила, що вважає вирок своїм активістам "надмірно жорстоким і невиправданим". Крім того, організація подала позовні заяви проти співробітників культурного центру і представників СБУ, які, за словами "євразійців", "жорстоко побили активістів ЕСМ, завдавши їм тяжких побоїв".

Зараз ви читаєте новину «"Євразійці" одержали по 10 діб за розгром виставки про Голодомор ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі