вівторок, 31 липня 2007 12:17

Евакуювали 60 мешканців київської п"ятиповерхівки

У Шевченківському районі Києва через виникнення тріщин у п"ятиповерховому житловому будинку по вул. Жилянська,120-б евакуйовані 60 мешканців.

Як повідомили у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, повідомлення про розкриття тріщин рятувальники отримали вчора о 14.33 На місці події було встановили, що в зовнішніх цегляних стінах будівлі з першого по п"ятий поверх фасадного та тильного боків сталося розкриття тріщин шириною до 1,5 см. Будівля належить КП ЖЕК "Ярославська" і налічує 16 комунальних квартир, в яких проживає 60 осіб, в тому числі 12 дітей. Для контролю за розширенням тріщин рятувальники встановили контрольні "маяки".

За попередніми висновками фахівців, ймовірною причиною виникнення тріщин могло стати проведення робіт з буріння свердловини для фундаменту іншого житлового будинку по вул. Жилянська 118.

Виїзна комісія з ТЕБ та НС Шевченківської районної державної адміністрації ухвалили рішення про відключення будинку від електромережі, газо- та водпостачання, а мешканцям було запропоновано 20 готельних номерів на 40 місць в готелі "Спорт" по вулиці Велика Васильківська,55 та надані автобуси для доставки їх до готелю.

Станом на 22-гу годину 30 липня з житлового будинку, що по вул. Жилянській,120-б, до готелю "Спорт" були відселені 14 мешканців, решта людей роз"їхалися для проживання до родичів, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Евакуювали 60 мешканців київської п"ятиповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі