середа, 07 листопада 2007 13:14

Евакуатор ледь не забрав машину польського дипломата

Учора ввечері, 6 листопада, біля львівського Оперного театру евакуатор Львівської міськради намагався забрати неправильно припарковану машину польського дипломата. Евакуаторові перешкодила молода людина, яка проколола його шини ножем. Інцидент стався саме в той час, коли в Оперному театрі польська громадськість відзначала річницю незалежності Польщі (сама подія припадає на 11 листопада).

За словами очевидця, повідомляє "Західна інформаційна корпорація", перший муніципальний евакуатор завантажив на свою платформу Audi українського консула в польському місті Горбі, що стояло ближче за інші до парадного входу в будівлю. Ще два евакуатори, що прибули невдовзі, готувалися забрати дві інших іномарки. Як з"ясувалося, одна з них – Volvo з червоним дипломатичним номером –належала польському дипломатові. Інша – Оpel – за неперевіреною інформацією, високопосадовцю Львівської ОДА.

Але троє молодих людей перешкодили забрати машини. На очах у публіки, яка вже стала виходити з будівлі Оперного театру, вони пробили колеса всім трьом евакуаторам. Відразу ж після цього вони були затримані міліцією. Проти них сьогодні були порушені кримінальні справи, – про це повідомив начальник ГУ МВС у Львівській області Михайло Цимбалюк.

Поляки висловили невдоволення "незнанням українцями міжнародної юриспруденції, коли і дипломат недоторканний, і його авто". Хоч і не заперечували, що паркуватися біля опери неприпустимо.

Працівники ж евакуатора відповідають, що прибули за викликом, і що є порядок, якого слід дотримуватись усім, не залежно від посади і громадянства, пише Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Евакуатор ледь не забрав машину польського дипломата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі