четвер, 10 травня 2007 17:17

Естонія затримала росіянина, підозрюваного в організації безладів

Поліція Естонії затримала в четвер 43-річного громадянина Росії на ім"я Андрій, підозрюваного в організації масових безладів 26 апрел.

Як повідомив журналістам прес-секретар Північної окружної прокуратури Естонії Герріт Мяесалу, затриманого підозрюють в насильстві по відношенню до співробітника поліції і актах вандалізму відносно будівель державних установ.

"Своєю поведінкою він подавав приклад неслухняності закону і закликав оточуючих здійснювати антидержавницькі напади і порушувати спокій й громадський порядок", - відзначив прес-секретар.

Підозрюваного може чекати покарання у вигляді позбавлення свободи строком до п"яти років.

Посольство Росії в Талліні не має в своєму розпорядженні інформації про затримання в Естонії росіянина. "Поки у нас немає офіційної інформації про те, що естонською владою сьогодні був затриманий російський громадянин", - повідомив прес-аташе російської дипмісії Максим Козлов.

В той же час Козлов відзначив, що естонська влада, згідно з Консульською конвенцією, не зобов"язана інформувати російську сторону про всіх затриманих, і інформація в посольство поступає, лише коли у вигляді запобіжного заходу вибраний арешт, пише Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Естонія затримала росіянина, підозрюваного в організації безладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі