середа, 23 квітня 2008 08:21

Естонія встановить дипломатичні відносини з Косово

Естонія і Косово в четвер встановлять дипломатичні відносини, повідомила прес-служба естонського МЗС.

Відповідну угоду підпишуть глава МЗС Естонії Урмас Пает і віце-прем"єр Косово Раме Манай в ході візиту в Таллін двох членів уряду Косово.

Віце-прем"єр Манай і міністр громадського управління Косово Арсім Байрам зустрінуться з Паетом, міністром економіки і комунікацій Юханом Партсом, міністром у справах регіонів Сіймом-Вальмаром Кийслером, головою парламентської групи Естонія - Косово Ханнесом Астоком, канцлером МЗС Матті Маазікасом.

В ході зустрічей сторони обговорять перспективи двосторонніх відносин, зв"язки Косово з сусідніми країнами і ситуацію в регіоні Західних Балкан.

Парламент краю Косово в односторонньому порядку 17 лютого проголосив незалежність від Сербії. Багато країн Євросоюзу і США заявили про визнання незалежності Косово. Сербія, Росія, Китай, Індія, Іспанія, Греція і багато інших держав, відмовляються визнавати незалежність, заявляючи, що односторонній крок Косово по проголошенню свого нового статусу є нелегітимним і веде до грубих порушень норм міжнародного права. Уряд Естонії визнав незалежність Косово 21 лютого, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Естонія встановить дипломатичні відносини з Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі