середа, 19 вересня 2007 08:39

Естонія відмовить в прокладці Північно-європейського газопроводу

Уряд Естонії на засіданні в четвер має намір відмовити російсько-німецькій компанії Nord Stream AG в можливості провести роботи, пов"язані з будівництвом Північно-європейського газопроводу (ПЄГ), в естонській морській економічній зоні. Як повідомив естонський телеканал-2 з посиланням на прем"єр-міністра Андруса Ансіпа, "уряд в цьому питанні одностайний".

МЗС Естонії виступає за те, щоб дозволити проведення необхідних досліджень для будівництва газопроводу, але при цьому висуває ряд умов. Проте міністр закордонних справ Урмас Пает також не виключив, що уряд відповість і негативно на прохання Nord Stream AG провести дослідження.

31 травня Nord Strem AG звернулася до Естонії з проханням дозволити провести дослідження морського дна в естонській морській економічній зоні, оскільки дно у фінських водах, де передбачалося прокласти трасу раніше, виявилося нерівним і незручним для прокладки газопроводу, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Естонія відмовить в прокладці Північно-європейського газопроводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі