вівторок, 30 жовтня 2007 11:09

Естонія створює євро-атлантичний фронт проти будівництва дном Балтійського моря газопроводу

МЗС Естонії направило до Єврокомісії, а також урядам країн Балтійського регіону листа, в якому закликало створити єдиний євро-атлантичний фронт проти будівництва дном Балтійського моря газопроводу Nord Stream. Естонія пропонує розглянути наземний варіант прокладання цієї ж труби. Обґрунтування - небезпека для екології моря. Проте міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает спростував це повідомлення. "Ми такої заяви не робили. Те, що ми зробили, - це поінформували наших партнерів із країн Балтії і північних країн про нашу позицію, чому ми не хочемо давати дозвіл на проведення дослідницьких робіт у водах Естонії, - заявив він. - Ми готуємо заяву на рівні міністерств економіки балтійських країн і Польщі до Єврокомісії, що треба було все-таки досліджувати реальну альтернативу. А реальна альтернатива - це прокладання газопроводу сушею".

Але, на думку видання, Росія ніколи не будуватиме магістральні газопроводи на території суміжних держав, оскільки правлячі там режими завжди готові використовувати трубопровід для політичного і економічного шантажу російського уряду, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Естонія створює євро-атлантичний фронт проти будівництва дном Балтійського моря газопроводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі