четвер, 22 січня 2009 16:01

Естонія посилила покарання за організацію безладів

Уряд Естонії в четвер підтримав законопроект про посилення покарань за антидержавницькі злочини, зокрема за організацію безладів, повідомила прес-служба уряду. Влада визнає, що пішли на цей захід унаслідок подій квітня 2007 року, коли через перенесення пам"ятника Воїну-визволителю в Естонії спалахнули масові безлади.

Законопроект передбачає посилення покарань за зраду державі, насильницькі дії проти суверенітету і незалежності Естонії. За ці злочини пропонується збільшити максимальний термін позбавлення волі з 15 років до довічного, а також конфісковувати майно. За подібні дії, здійснені без застосування насильства, покарання повинне збільшитися з 10 до 15 років.

Крім того, пропонується ввести кримінальну відповідальність за підготовку і заклики до масових безладів, а також посилити відповідальність за організацію масових безладів, збільшивши максимальне покарання з п"яти до восьми років позбавлення волі, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Естонія посилила покарання за організацію безладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі