середа, 20 червня 2007 12:51

Естонія побудує АЕС на дні Фінської затоки

Морська академія Естонії подала державному концерну Eesti Energia проект будівництва атомної електростанції на дні Фінської затоки.

Будівництво атомної станції потужністю 1000 мегават вестиметься на гранітному щиті на дні затоки Мууга поблизу узбережжя Естонії.

"Будівництво атомної електростанції на морському дні абсолютно безпечне", - вважає ректор Морської академії Юрі Канн. Необхідність будівництва АЕС він обгрунтовує тим, що за прогнозами, через дев"ять років країни Балтії чекає дефіцит електроенергії.

Aнто Раукас, член ради з енергетики Академії наук Естонії, пояснює намір Естонії обзавестися АЕС так: "Чорнобильські реактори" ніхто вже не будує. Сьогодні будуються реактори третього покоління, причому навіть в сейсмонебезпечних зонах. У Росії зараз 41 реактор, і вона планує побудувати ще 50.

Ще грандіозніші програми в Індії і Китаї, не говорячи вже про Францію, де АЕС дають левову частку електроенергії. У Фінляндії незабаром вступить в дію шоста атомна станція. ...Через 30 років в Естонії буде не одна, а дві-три невеликі (потужністю, наприклад, в 600 Мвт) і безпечні атомні електростанції. Ми не будемо самі будувати АЕС, а купимо їх у Франції або Канади, які привезуть сюди фахівців.", повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Естонія побудує АЕС на дні Фінської затоки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі