пʼятниця, 18 травня 2007 17:24

Естонці дізналися, хто похоронений поруч з Бронзовим солдатом

<>Естонське бюро судово-медичної експертизи завершило дослідження останків, які були поховані поруч з Бронзовим солдатом на горбі Тинісмяги в Таллінні.

За даними експертизи, виявлені останки належать 11 чоловікам і одній жінці. Всі вони були поховані в один час. Взяті проби ДНК передані посольству Росії в Естонії.

Естонія зацікавлена в точній ідентифікації осіб, які були поховані на Тинісмяги. Для остаточної ідентифікації останків потрібні зразки ДНК від двох найближчих родичів на кожного з 12 радянських воїнів. Естонська сторона готова сплатити витрати на порівняльний і контрольний аналіз цих зразків ДНК.

Влада Естонії в ніч на 27 квітня демонтували пам"ятник Воїнові-визволителеві на горбі Тинісмяги в центрі Талліна і перенесли Бронзового солдата на Таллінське військове кладовище, вирішивши там же перезахоронити останки радянських воїнів.

Це рішення спровокувало масові безлади в місті. Під час зіткнень з поліцією були затримані сотні чоловік, десятки поранені. Одна людина, громадянин Росії 1987 року народження, загинула, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Естонці дізналися, хто похоронений поруч з Бронзовим солдатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі