середа, 16 квітня 2014 01:18

ЄСПЛ зайнявся позовом України проти Росії щодо неподобства в Криму

ЄСПЛ зайнявся позовом України проти Росії щодо неподобства в Криму
Фото: podrobnosti.ua

В Європейському суді з прав людини за позовом України проти Росії зараз розглядається справа, що стосується масового порушення прав наших громадян на території Криму.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

Чиновник також зазначив, що наша держава звернулася до Європейської комісії з прав людини, Комітету ООН з прав людини, Комітету протидії тортурам і страти в Європі.

"У ці органи ми, як Міністерство юстиції, подали низку звернень і доказів, що стосуються масового порушення прав громадян на території Криму і східних областей України", - уточнив Петренко.

За його словами, окрім вже поданих фактів надані також докази щодо того, що саме військовослужбовці РФ були причетні до порушення прав людини в Криму.

Міністр пояснив, що, в разі позитивного рішення ЄСПЛ, громадяни України зможуть отримати компенсації з боку Росії.

"Наприклад, у випадку примусового отримання громадянства, український громадянин, на якого тиснули і змушували фактично підтвердити українське громадянство, а потім автоматично переводили в російське громадянство, може подати заяву та отримати компенсацію від Російської Федерації", - підкреслив Петренко.

"Якщо ж Росія не платитиме за рішенням Європейського суду з прав людини, вона буде виключена з Ради Європи і буде на рівні Ефіопії та інших країн Африки, які ізольовані від інших країн світу", - підсумував міністр юстиції.

Зараз ви читаєте новину «ЄСПЛ зайнявся позовом України проти Росії щодо неподобства в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі