четвер, 25 листопада 2021 18:35

ЄС змінює правила в'їзду для українських туристів

ЄС змінює правила в'їзду для українських туристів
Брюссель планує відмовитися від поділу на зелені і червоні країни. Фото: facebook.com/Олексій Вискуб

Єврокомісія оголосила 25 листопада нові пропозиції до правил в'їзду в ЄС громадян із третіх країн в умовах пандемії.

З 1 березня мандрівники без Covid-вакцинації або підтвердження про одужання не зможуть приїхати в ЄС як туристи, заявила в Брюсселі під час пресконференції в четвер єврокомісар із питань внутрішніх справ Илва Йоганссон.

"Сьогодні люди, які приїжджають за суттєвих причин, можуть без вакцинації потрапити на територію ЄС. Ми маємо перелік із майже 20 країн, громадянам яких дозволені також несуттєві подорожі. Комісія вирішила з 1 березня запровадити нові правила для в'їзду з третіх країн. Це означає, що ми дозволятимемо в'їзд для вакцинованих людей", - сказала вона.

Брюссель планує відмовитися від поділу на зелені й червоні країни, щоб запровадити індивідуальний підхід. Раніше Єврокомісія запропонувала рекомендації, згідно з якими вакцинованим мандрівникам із будь-яких третіх країн дозволять в'їзд у країни ЄС. Вакцинованими вважаються люди, які пройшли повний курс щеплень препаратами, визнаними ЕМА та Єврокомісією.

Пропозиції Єврокомісії має затвердити Рада ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має другий безвіз із ЄС - Зеленський

Єврокомісія запропонує на початку грудня додати до терміну дії цифрового сертифіката ЄС ще одну дозу Covid-вакцини. Європейські чиновники схиляються до сценарію необхідності введення третього бустерного щеплення впродовж дев'яти місяців після останньої вакцинації.

Зараз ви читаєте новину «ЄС змінює правила в'їзду для українських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі