четвер, 25 вересня 2008 09:35

ЄС збільшив число спостерігачів в Грузії

Міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер повідомив, що Євросоюз готовий відправити до буферних зон між Грузією, Абхазією і Південною Осетією більше трьохсот спостерігачів замість тих, що планувалися раніше двохсот.

Кушнер не підтвердив цифру, що остаточно називалася раніше, в 340 спостерігачів, сказавши, що такі пропозиції є, проте остаточного рішення по точному числу спостерігачів поки не прийнято, пише "Сегодня".

Відповідно до домовленостей між президентами Росії і Франції про врегулювання конфлікту на Кавказі ЄС дав згоду на розміщення як мінімум 200 своїх спостерігачів до 1 жовтня.

Постпред РФ при ЄС заявив в середу в Брюсселі, що відправка 340 спостерігачів не суперечить домовленостям Медведєва - Саркозі.

"Ми підкреслили важливість виконання так званого французько-російсько-грузинського документа. Наступний крок дуже важливий. Європейський союз готовий послати до 1 жовтня більше трьохсот спостерігачів (до Грузії). Це було повністю узгоджено з обома сторонами", - сказав Кушнер.

Зараз ви читаєте новину «ЄС збільшив число спостерігачів в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі