четвер, 06 грудня 2007 20:09

ЄС затвердив рішення про розширення Шенгенської зони

Рада ЄС формально затвердила рішення про приєднання до шенгенської безвізової зони 9 нових країн співтовариства з 21 грудня цього року. Таким чином, до початку 2008 року число країн Шенгенської зони досягне 24.

У жовтні Єврокомісія схвалила приєднання до Шенгену Естонії, Латвії, Литви, Угорщини, Польщі, Чехії, Словаччини, Словенії та Мальти, а 15 листопада за нею послідував Європарламент.

Скасування контрольно-пропускних пунктів на кордонах цих держав з країнами Шенгенської зони відбудеться 21 грудня, тоді як відміна візового контролю в аеропортах, з технічних міркуваннь, відкладена до 30 березня 2008 року.

Паралельно з відміною прикордонного контролю новим державам Шенгену належить значно посилити свої "зовнішні кордони". Передбачається також активізувати роботу зі створення нової інформаційної бази шенгенського простору - "Шенген-2", в якій повинна акумулюватися інформація прикордонних, митних і міграційних служб країн безвізового простору, пише ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «ЄС затвердив рішення про розширення Шенгенської зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі