понеділок, 01 вересня 2008 21:55

ЄС засудив визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії

Євросоюз погодився відкласти переговори за новою угодою про партнерство з Росією, поки Москва не виведе війська з грузинської території. Про це повідомило європейське дипломатичне джерело за підсумками екстреного саміту ЄС по Грузії, що відбувся сьогодні. Потім цю інформацію підтвердив глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.

Глава Єврокомісії також повідомив, що через тиждень, 8 вересня, представники Євросоюзу відвідають Грузію і Москву, щоб переконатися особисто, як сторони виконують узяті на себе зобов"язання за угодою про припинення вогню, ув"язненому за посередництва Франції.  У свою чергу президент головуючою зараз в ЄС Франції Ніколя Саркозі засудив дії Росії відносно Грузії, проте закликав продовжувати діалог з Москвою і не розривати партнерські стосунки.

Він також заявив про необхідність скликання в найближчий час європейської конференції з відновлення Грузії.

Євросоюз закликав світ не визнавати незалежність Абхазії і Південної Осетії ЄС засудив визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії і закликав інші країни не робити цього. Про це говориться в затвердженій сьогодні підсумковій декларації саміту глав держав і урядів Євросоюзу.

Екстрена зустріч глав держав і урядів 27 країн ЄС завершився сьогодні в Брюсселі.

За матеріалами: Reuters, Газета.ru, РБК
Зараз ви читаєте новину «ЄС засудив визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі