понеділок, 28 липня 2008 15:00

ЄС визнав м"ясо і молоко клонованих тварин безпечним

М"ясо та молоко тварин, вирощених за технологією клонування, а також їхнього потомства є такими ж придатними і безпечними для споживання людиною, як і отримані від звичайної худоби. До такого висновку прийшли фахівці з Європейського відомства з харчової безпеки (EFSA).

Вердикт був винесений за спеціальним запитом Єврокомісії, поданому в лютому 2007 року. Зараз експерти EFSA зазначили, що відносно великої рогатої худоби і свиней немає підстав "хвилюватися"".

"Склад, а також живильна цінність м"яса і молока клонованих тварин і їхнього потомства не відрізняються від звичайних тварин", - заявив представник EFSA професор Вітторіо Сілано.

Проте європейське відомство зазначило, що на сьогоднішній день ще немає достатньої кількості даних про м"ясо і молоко клонованих тварин, оскільки їх виробництво виняткове дорого і ведеться тільки з науковою метою, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «ЄС визнав м"ясо і молоко клонованих тварин безпечним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі