четвер, 03 квітня 2008 16:31

ЄС викреслив Курдську робочу партію зі списку терористів

Верховний суд Європейського Союзу в Люксембурзі (CVRIA) 3 квітня відмінив рішення Європейської ради від 2002 року, згідно якому Курдська робоча партія була визнана терористичною організацією, а її банківські рахунки - заморожені, повідомляє ВВС News.

Як зазначив представник суду, внесення КРП до списку терористичних організацій було анулюване з процесуальних причинах: зокрема, Європейська рада не надала представникам партії необхідних обґрунтувань свого рішення.

Нагадаємо, що бойовики Курдської робочої партії з 1984 року ведуть боротьбу за незалежність від Туреччини. Її жертвами за цей час стали близько 30 тисяч осіб. Опорні точки курдських сепаратистів розташовуються на території Іраку в прикордонних з Туреччиною районах.

З 21 по 29 лютого 2008 року Туреччина провела в північному Іраку крупну наземну військову операцію, в ході якої до Іраку увійшли близько 10 тисяч турецьких військовослужбовців. Головна мета була знищити бази та інфраструктуру бойовиків. За час операції, як стверджує турецька сторона, було знищено 240 курдських повстанців, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ЄС викреслив Курдську робочу партію зі списку терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі