понеділок, 11 червня 2007 16:06

ЄС відновив фінансову допомогу уряду Палестинської автономії

Європейський союз відновив пряму фінансову допомогу уряду Палестинської автономії, заморожену в березні 2006 року, після приходу до влади представників радикальної партії ХАМАС.

Відповідний меморандум був підписаний в понеділок, 11 червня між представником Єврокомісії Джоном К"єром і міністром фінансів автономії Саламом Файядом. Перший крок в цьому напрямі передбачає виплату в період до червня 2009 року 4 млн. євро міністерству фінансів Палестинської автономії.

Рішення відновити пряму фінансову допомогу уряду Палестинської автономії було прийнято ЄС після створення в березні 2007 року так званого уряду національної єдності, куди увійшли представники партій ФАТХ і ХАМАС, а також ряд безпартійних міністрів, зокрема Салам Файяд, який вважається авторитетним економістом.

Проте, в той період, коли пряма допомога уряду ПА була заморожена, ЄС в обхід урядових структур зумів перерахувати автономії 700 мільйонів євро (близько 934 мільйонів доларів), передає агентство AFP.

Зараз ви читаєте новину «ЄС відновив фінансову допомогу уряду Палестинської автономії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі