пʼятниця, 20 липня 2007 20:09

ЄС відмовився визнати підсумки виборів в Нагірному Карабасі

С не визнає незалежність Нагірного Карабаху і не збирається визнавати підсумки президентських виборів. Про це йдеться в заяві Євросоюзу, поширеній головуючою в організації Португалією.

"ЄС відомо про проведення в Нагірному Карабасі "президентських виборів", - наголошується в документі. - ЄС підкреслює, що не визнає незалежність Нагірного Карабаху, а також законність згаданих "президентських виборів", які не повинні надати якої-небудь дії на мирне рішення карабахського конфлікту".

Вибори в Нагірному Карабасі викликали критику ЄС, зокрема, у зв"язку з неможливістю для біженців взяти в них участь. Євросоюз закликав "визнати право біженців і переміщених осіб на безпечне і гідне поверненн до своїх жител з метою взяти повноправну участь у виборах".

Крім 27 країн ЄС під даною заявою стоять підписи Туреччини, Хорватії, Македонії, Албанії, Боснії і Герцеговини, Чорногорії, Сербії, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії, України, Молдавії та Грузії, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «ЄС відмовився визнати підсумки виборів в Нагірному Карабасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі