понеділок, 13 жовтня 2008 16:08

ЄС відмінив ряд санкцій проти Узбекистану

Євросоюз відмінив велику частину санкцій, що діяли проти Узбекистану. Про це повідомляє РІА Новости, відзначаючи, що в силі залишається тільки ембарго на постачання зброї в цю країну. Рішення про відміну санкцій ухвалили міністри закордонних справ країн - членів ЄС з час чергової зустріч в Люксембурзі.

Санкції проти Узбекистану були введені Євросоюзом в 2005 році. Причиною стала відмова властей країни провести міжнародне розслідування подій, що сталися в узбецькому місті Андижан. У травні 2005 року там були придушені акції протесту і масові заворушення населення. За офіційними даними, при цьому було убито 187 осіб, постраждали більше 500 жителів. Правозахисники вважають, що кількість загиблих сильно занижена.

Санкції, накладені ЄС на Узбекистан, включали заборону на в"їзд до Євросоюзу ряду високопоставлених узбецьких чиновників, включаючи президента Іслама Карімова, ембарго на постачання зброї і припинення дії Угоди про партнерство і співпрацю між ЄС і Узбекистаном.

Зараз ви читаєте новину «ЄС відмінив ряд санкцій проти Узбекистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі