пʼятниця, 14 грудня 2007 19:55

ЄС створив "групу реагування"

Рішення про створення спеціальної "групи реагування" ухвалене в ході зустрічі глав держав ЄС, яка проходить в Брюсселі в п"ятницю.

Цю групу, яка займеться виробленням довгострокової стратегії розвитку ЄС, очолить колишній іспанський прем"єр Феліпе Гонсалес. На правах заступників йому допомагатимуть колишній президент Латвії Вайра Віке-Фрейберга і керівник фінської телекомунікаційної компанії "Нокіа" Йорма Олліла.

З ідеєю створення такої групи виступив в липні президент Франції Ніколя Саркозі. На його думку, "група мудреців", зокрема, могла б узяти на себе обговорення проблеми меж ЄС і питання про те, чи розташована Туреччина в межах цих кордонів.

Ідея Саркозі знайшла відгук в Європейській Комісії. Установлена "група реагування" займеться оцінкою довгострокових цілей і завдань, які стоятимуть перед Європою до 2030 року. Вона займеться проблемами посилення і модернізації європейської моделі, включаючи її економічні і соціальні аспекти, а також питаннями міграції, зміни клімату і боротьби з тероризмом, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «ЄС створив "групу реагування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі