неділя, 10 серпня 2008 11:32

ЄС проведе екстрений саміт по грузино-південноосетинському конфлікту

Євросоюз проведе екстрений саміт по ситуації в зоні грузино-південно-осетинського конфлікту.

Як повідомляє Інтерфакс із посиланням на телеканал "Вести", у суботу відбулися інтенсивні дискусії глав держав й урядів Євросоюзу, міністрів закордонних справ європейських країн, присвячені ситуації в Південній Осетії.

Раніше в Грузію направилася спільна група експертів ЄС, США, ОБСЄ, які намагаються сприяти припиненню вогню.

Разом з тим, Рада Безпеки ООН поки не в змозі прийняти ніяких рішень по ситуації в зоні грузино-південно-осетинського конфлікту, передає телеканал "Вести-24".

Як заявив журналістам голова Ради постійний представник Бельгії при ООН Ян Граулс, протягом двох діб члени Ради намагалися виробити текст заяви, прийнятний для всіх сторін, "однак це виявилося дуже важко, якщо не сказати неможливо".

У зв"язку з цим на консультаціях у суботу члени РБ ООН лише заслухали виступ помічника генерального секретаря Едмонда Мюлле про ситуацію в регіоні.

За словами голови Радбезу ООН, "конфлікт у цей час розтягується й на інші регіони, зокрема, Абхазію".

"Ми прийшли до висновку, що дуже важко, навіть неможливо, знайти спільне поле для заяви", - відзначив бельгійський дипломат.


Зараз ви читаєте новину «ЄС проведе екстрений саміт по грузино-південноосетинському конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі