вівторок, 02 вересня 2008 12:45

ЄС призначить спецпредставника по Грузії

Євросоюз на екстреному саміті в Брюсселі ухвалив рішення призначити спеціального представника по Грузії, повідомляє агентство "Новости-грузия".

"Європейська Рада вирішує призначити спеціального представника ЄС по Грузії і доручає Раді ЄС прийняти для цього відповідні заходи", - мовиться в підсумковій резолюції саміту.

Кандидатура майбутнього спецпредставника ЄС по Грузії поки не називається.

Відзначимо, в ЄС також існує спецпредставник організації на Південному Кавказі - Петер Семнебі, який займається питаннями в південно-кавказькому регіоні.

Нагадаємо, за підсумками позачергового саміту ЄС засудив визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії і закликав решту країн не робити цього. Про це мовиться в затвердженій сьогодні підсумковій декларації саміту голів держав і урядів Євросоюзу. Крім того, Євросоюз погодився відкласти переговори за новою угодою про партнерство з Росією, поки Москва не виведе війська з грузинської території.

Зараз ви читаєте новину «ЄС призначить спецпредставника по Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі