четвер, 14 червня 2007 18:24

ЄС припинив надання гуманітарної допомоги сектору Газу

Європейський Союз припинив надання гуманітарної допомоги палестинцям в секторі Газу через озброєні зіткнення, що відбувалися між прихильниками Фатха і Хамаса.

Загальний об"єм гуманітарної допомоги, відправленої ЄС в сектор Газу і на Західний берег Іордана в 2006 році, оцінювався в 84 мільйони євро (110 мільйонів доларів), а за поточний рік - 60 мільйонів євро.

Тим часом раніше повідомлялося, що ЄС вирішив відновити пряме фінансування уряду Палестинської автономії, заморожене після приходу до влади Хамаса в 2006 році. Йшлося про транш в 4 мільйони євро, які планувалося перерахувати міністерству фінансів для оптимізації його роботи.

Нагадаємо, що в Палестинській автономії фактично почалася громадянська війна між прихильниками радикального ісламського Хамаса і членами Фатха, очолюваного президентом автономії Махмудом Аббасом.

Ісламістам вдалося витіснити ФАТХ з сектора Газу. ФАТХ продовжує утримувати Західний берег, де проводить арешти хамасівських активістів. За чотири дні боїв, за приблизними підрахунками, загинули більше 80 чоловік, зокрема мирних жителів, пише ізраїльська Yediot Ahronot.

Зараз ви читаєте новину «ЄС припинив надання гуманітарної допомоги сектору Газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі