понеділок, 05 травня 2008 10:17

ЄС побудує в Україні п"ять центрів для нелегалів

В Україні створюватимуть п"ять центрів для утримання нелегальних мігрантів, які країни Євросоюзу повертатимуть згідно з угодою про реадмісію. Про це перебуваючи у Львові заявив заступник голови представництва Європейської комісії в Україні Дірк Шюбель.

Для створення центрів утримання нелегалів Євросоюз виділив 30 мільйонів євро, повідомив на засіданні Львівського прес-клубу реформ Дірк Шюбель. За його словами, Україна зобов"язалася до 2010 року збудувати, або переобладнати приміщення у відповідності до європейських стандартів, де б могли перебувати нелегали до часу їх відправлення. Такі центри реадмісії відкриють у західних і східних регіонах України.

В інтерв"ю "Німецькій хвилі" представник правозахисної організації "Міжнародна Амністія" в Україні Наталя Дульнєва заявила, що громадянське суспільство практично усунули від втілення цієї угоди. Правозахисним організаціям, які займаються проблемами біженців та нелегальних мігрантів нічого не відомо про деталі угоди з реадмісії. За її словами, ніхто нічого не моніторив, не було проведено жодних попередніх аналізів, чи вистачить п"ять центрів.

"ЄС повинен мати якусь угоду з Україною, щоб вона забезпечила спеціалістів, забезпечила доступ, дотримання прав, умови, а не просто дати 30 мільйонів", - вважає Дульнєва. На її думку, важливо, щоб Європейський союз вів моніторинг утримання нелегалів. Правозахисник переконана, що для нормального функціонування пунктів утримання і підготовки персоналу потрібно щонайменше п"ять років, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «ЄС побудує в Україні п"ять центрів для нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі