вівторок, 06 травня 2008 15:25

ЄС оштрафує Іспанію за надмірну кількість реклами на телебаченні

Євросоюз погрожує Іспанії штрафними санкціями за надмірну кількість реклами на телебаченні. Згідно поширеній сьогодні заяві Єврокомісії, Мадрид отримав від Брюсселя друге і останнє офіційне попередження, з вимогою привести кількість реклами на телебаченні у відповідність з європейськими нормами, які складають 12 хвилин реклами в годину або не більше 20% ефірного часу.

У заяві Єврокомісії підкреслюється, що на іспанському телебаченні кількість реклами "значно перевищує" європейські норми.

Перше попередження єврокомісар з питань конкуренції Вівіан Редінг направила Іспанії ще 11 липня минулого року. Якщо після другого попередження Іспанія не виконає вимог Єврокомісії, їй загрожує штраф або інші санкції. Несплата штрафу приведе до передачі справи до Європейського суду юстиції, в завдання якого входить розбір спірних питань між європейськими інститутами і країнами-членами ЄС.

Єврокомісія веде аналогічний розгляд відносно надмірної кількості реклами на телебаченні відносно Італії, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «ЄС оштрафує Іспанію за надмірну кількість реклами на телебаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі