пʼятниця, 07 грудня 2007 08:17

ЄС і НАТО вирішили не змінювати політику відносно Ірану

Міністри закордонних справ країн ЄС і НАТО вирішили не змінювати політику відносно Ірану, зокрема, щодо санкцій проти цієї країни, заявив міністр закордонних справ Бельгії Карел де Гюхт.

У свою чергу, офіційний представник МЗС Ірану Мохаммад Алі Хоссейні спростував в середу твердження розвідки США про проведення в Ісламській Республіці до 2003 року досліджень у сфері військового атома.

Дипломат назвав "помилковими і такими, що не відповідають дійсності" припущення про те, що Іран до 2003 року розробляв ядерну військову програму, а потім її припинив.

Днями апарат директора національної розвідки США розповсюдив дев"ятисторінкову несекретну версію доповіді "Іран: ядерні наміри і можливості".

Документ, підготовлений у вигляді прогнозної "національної розвідувальної оцінки", спирається на розвідувальну інформацію, що є у розпорядженні США, за станом на 31 жовтня 2007 року.

У доповіді повідомляється, що до осені 2003 року іранські військові організації працювали над створенням ядерної зброї, а потім ці роботи були зупинені, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «ЄС і НАТО вирішили не змінювати політику відносно Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі