понеділок, 25 жовтня 2010 20:54

ЄС готовий в Україні закрити очі на все, крім одного

ЄС готовий в Україні закрити очі на все, крім одного

Європейський Союз готовий до компромісів з Україною з усіх питань, крім порушення демократичних свобод.

Про це заявив сьогодні в Люксембурзі комісар ЄС з питань розширення і Європейської політики сусідства Стефан Фюле.

Він зазначив, що під час сьогоднішньої дискусії у ході засідання Ради закордонних справ ЄС міністри країн-членів висловилися за те, щоб наступний саміт ЄС-Україна, який відбудеться 22 листопада, пройшов успішно.

"На саміті будуть порушені всі важливі питання такі як лібералізація візового режиму, угода про асоціацію, створення глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі, а також підтримка реформ (в Україні - ред.)", - сказав Фюле.

"Також буде розмова про те, що обговорювалося на минулому тижні в Європейському парламенті", - додав він. (20 жовтня Європарламент обговорив ситуацію в Україні. Під час цього обговорення багато депутатів виразили стурбованість у зв'язку з повідомленнями про згортання демократії в Україні, обмеження фундаментальних прав і, зокрема прав на свободу слова, свободу ЗМІ і свободу зборів - ред.), повідомляє УНІАН.

"Це питання, по якому ми не є гнучкими, і по якому не може бути компромісів", - зазначив Фюле.

Комісар також у черговий раз підкреслив, що ЄС зацікавлений в успішному саміті з Україною і в подальшому розвитку двосторонніх відносин.

Нагадаємо, сьогодні в Люксембурзі проходить засідання Ради закордонних справ. Під час обіду міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорили, зокрема, підготовку до саміту ЄС-Україна, який повинен відбутися 22 листопада в Брюсселі.

Міністри обговорили основні політичні мессиджі, які планується довести до керівництва України під час саміту.

Прийняття резолюції Європарламенту щодо України повинне було відбутися в четвер, 21 жовтня. Проте Європарламент відклав розгляд резолюції на наступну сесію, яка повинна відбутися 10-11 листопада в Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «ЄС готовий в Україні закрити очі на все, крім одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі