вівторок, 01 квітня 2008 15:04

Еротичні sms відправили у відставку главу МЗС Фінляндії

Правляча Національна коаліційна партія Фінляндії відправила у відставку міністра закордонних справ країни Ілкку Канерву через скандал з sms-повідомленнями еротичного характеру, які глава відомства посилав стриптизерці.

Голова партії, міністр фінансів Юркі Катайнен заявив, що Канерва, який також є діючим головою ОБСЄ, не може залишатися на своєму посту, оскільки втратив пошану і довіру однопартійців. При цьому Катайнен додав, що рішення про його відставку було найважчим для партії і що Канерва блискуче справлявся зі своїми обов"язками міністра.

Ім"я наступника Канерви поки офіційно не оголошене. Проте, за даними фінських ЗМІ, які приводить AFP, ним може стати член Європарламенту Александр Стабб.

Скандал навколо 200 еротичних sms-повідомлень 29-річній стриптизерці, лідерові танцювальної групи "Скандинавські лялечки" (Scandinavian Dolls) Йохані Тукіяйнен розгорівся кілька тижнів тому. Тукіяйнен продала свою sms-переписку з міністром фінському журналу Hymy і 24 повідомлення були опубліковані.

У одному з послань міністр питав: "Хотіла б ти зробити це в екзотичному місці? Що це може бути за місце?".

Минулої п"ятниці на саміті Євросоюза Канерва визнав, що зміст цих sms не зовсім пристойний. "Я б не почав читати їх в недільній школі, але вони і не повністю непристойні", - уточнив міністр. До цього глава відомства заперечував, що посилав Тукіяйнен sms з сексуальними натяками.

Це не перший подібний скандал, пов"язаний з Канервою. У 2005 році 60-річного міністра звинувачували в тому, що він бомбардував еротичними sms-повідомленнями двох моделей, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Еротичні sms відправили у відставку главу МЗС Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі