вівторок, 12 лютого 2008 16:52

Єпископові погрожують розправою за відмову відспівувати мафіозі

Італійська поліція взяла під свою охорону 61-річного єпископа Мікеле Пеннізі з Сіцілії, після того, як мафія погрозила йому смертю, передає AFP.

Пеннізі відмовився зробити богослужіння на похоронах одного з босів сицилійської мафії - Даніеле Еммануелло.

Заборонивши відспівування в своєму соборі, єпископ зокрема заявив, що людина не може бути в один і той же час добрим християнином і мафіозі, і додав, що не дозволить перетворювати траурну релігійну церемонію на вихваляння мафії.

Не дивлячись на відмову Мікеле Пеннізі, похорони відбулися за релігійним обрядом. Церемонію провів священик францисканець в каплиці на цвинтарі. Проте вчинок єпископа викликав роздратування родичів покійного.

Як відзначає AFP, це вже не перший випадок, коли католицькі священики висловлюються проти мафії. У 1984 році архієпископ Палермо Сальваторе Паппалардо був взятий поліцією під захист, після того, як на похоронах одного з генералів, убитого мафією, публічно засудив злочинців.

Це був сміливий крок, оскільки попередник Сальваторе Паппалардо, архієпископ Палермо Ернесто Руффіні, раніше заявляв, що "мафія є вигадкою соціалістів і комуністів". Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єпископові погрожують розправою за відмову відспівувати мафіозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі