неділя, 25 квітня 2021 15:32

Епіфаній вважає, що всі лаври в Україні належатимуть українській церкві

Епіфаній вважає, що всі лаври в Україні належатимуть українській церкві
Митрополит Епіфаній / Wikipedia

Усі православні лаври України, які зараз тимчасово підпорядковані УПЦ Московського патріархату, обов'язково належатимуть українській церкві ПЦУ.

Таку впевненість висловив глава ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв'ю "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній розповів, як працюватимуть церкви на Великдень

Епіфаній сказав, що українські лаври обов'язково належатимуть українській церкві, але загострювати тему саме зараз - не на часі, враховуючи посилення збройної агресії Росії проти України.

"Постійно запитуємо, коли наші українські лаври належатимуть українській церкві? Ми швидко зібрали відповідну кількість голосів на сайті президента України, коли була відповідна петиція. Це питання в майбутньому вирішиться на користь ПЦУ. Але зараз не маємо права загострювати його. Бачимо, що діється на кордонах. Путін шукає приводу ввести війська. Тому ця справа зараз не на часі. Але в майбутньому з Божою допомогою, Господь створить умови і ці лаври з часом влада передасть українській церкві", - заявив Епіфаній.

Електронна петиція з закликом до Зеленського припинити використання Києво-Печерської Лаври УПЦ (МП) шляхом розірвання договору оренди і передати її у використання ПЦУ була розміщена на сайті електронних петицій 15 квітня. 29 квітня вона набрала необхідну кількість голосів для розгляду. Загалом підписали петицію 27505 українців. Президент відповів на неї, зазначивши, що об'єктами держвласності управляє уряд.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній вважає, що всі лаври в Україні належатимуть українській церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі