понеділок, 13 вересня 2021 11:30

Епіфаній освятив зведення храму під носом у Московського патріархату
31

Предстоятель ПЦУ Епіфаній освятив хрест під будівництво кафедрального собору у мікрорайоні Сихів у Львові
Фото: Валерій Шмаков
Храм планують звести на території церкви святого рівноапостольного князя Володимира Великого
Зустріти Предстоятеля ПЦУ зібралося численне місцеве духовенство й віряни
Поряд у храмі Російської православної церкви в Україні проходило богослужіння. Між церквами стояв кордон нацгвардійців
Зустріти Предстоятеля ПЦУ Епіфанія прийшли сотні віруючих

Вчора, 12 вересня Блаженніший Митрополит Київський та всієї України ПЦУ Епіфаній під час візиту до Львова освятив хрест під будівництво кафедрального собору у мікрорайоні Сихів.

Храм планують звести на території церкви святого рівноапостольного князя Володимира Великого, що на проспекті Червоної Калини, 89.

Поряд із нею знаходиться Свято-Володимирська церква Російської православної церкви в Україні, де в цей час також проходило богослужіння. Для уникнення провокацій, храми ПЦУ і Московського патріархату на час заходів розділили живим кордоном нацгвардійців і поліцейських.

Зустріти Предстоятеля ПЦУ зібралося численне місцеве духовенство й віряни. Разом із ними молилися митрополит Львівський Макарій, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній вважає, що всі лаври в Україні належатимуть українській церкві

"Нещодавно в Івано-Франкіську мене спитали, навіщо будувати храми, невже недостатньо тих, які уже є? По-перше, це є потребою громади, вона вирішує. По-друге, краще будувати храми як духовні осередки, ніж виправні колонії і психдиспансери. Храм як місце молитви покликаний до виховання як дітей так і дорослих", - сказав Епіфаній.

Він додав, що ми живемо у історичний і відповідальний час.

"Ми повинні відстояти дар свободи і незалежності. Бо ми бачимо, що зараз відбувається в тимчасово окупованих Криму та Донбасі. Там немає свободи й демократії, там є бажання повністю витіснити присутність нашої Церкви. Бо всі розуміють: де українська Церква – там і українська присутність. Справедливий мир в Україні запанує, коли завершиться війна на Сході нашою перемогою над агресором. Ми не прагнемо чужого, але до кінця будемо відстоювати свою територіальну цілісність. Ми повинні памятати якою ціною маємо мирне небо і постійно підносити за наших воїнів молитву", – підсумував Епіфаній.

Глава ПЦУ перебуватиме на Львівщині до 13 вересня. Вчора він також відвідав Свято-Вознесенську парафію Львова а також храм Святої Трійці у Судовій Вишні, де зберігається Євангеліє, подароване церкві у 1881 році.

13 вересня відбудеться архієрейська літургія митрополита в приліску Заглина біля селища Монастирець Самбірського району на Святому Джерелі. Після закінчення богослужіння закладення дерев'яного храму на честь Покладення Пояса Божої Матері

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній освятив зведення храму під носом у Московського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі