понеділок, 08 вересня 2008 16:58

Епідемія холери в Іраку - померли 19 чоловік, 200 в лікарні

Холера забрала життя 19 чоловік в іракській провінції Вавілон, повідомляє іракська газета "Багдад" з посиланням на головного лікаря центральної лікарні провінції доктора Махмуда Ель-Хузаї.

Захворювання холерою підтверджене ще у 200 жителів провінції. Всі вони, за словами Ель-Хузаї, знаходяться в даний час в лікарні міста Хілла.

Ситуація в цій розташованій на південь від Багдада провінції посилюється нестачею в ній необхідних медикаментів, нестачею чистої питної води і високою температурою повітря.

Все це, сказав Ель-Хузаї, сприяє розповсюдженню хвороби і робить стан "критичним".

Власті Вавілона оголосили в провінції надзвичайний стан у зв"язку з розповсюдженням епідемії холери і звернулися за допомогою до центрального уряду.

Перші випадки холери були зафіксовані в Іраку цього року в провінції Мейсан на півдні країни, де в серпні від цієї інфекції померла трирічна дитина. Два дні тому шість випадків захворювання холерою було виявлено в Багдаді.

Минулого року в Іраку було зафіксовано більше 4 тисяч випадків захворювання холерою, з яких більше 20 завершилися смертю хворих, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія холери в Іраку - померли 19 чоловік, 200 в лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі