пʼятниця, 04 квітня 2008 12:32

Епідемія холери охопила десять провінцій В"єтнаму

Прем"єр-міністр В"єтнаму Нгуєн Тан Зунг попередив жителів країни про необхідність проявляти підвищену пильність для заборони широкомасштабного спалаху гострої діареї і холери. За останніми даними, епідемією холери охоплено вже десять провінцій В"єтнаму, а також столиця республіки - Ханой.

За останні кілька тижня були госпіталізовані сотні людей з важкою діареєю (проносом). Лабораторне підтвердження діагнозу "холера" отримано у 85 чоловік (зокрема у 44 жителів Ханоя), мовиться в повідомленні, розміщеному на урядовому веб-сайті.

Перші випадки холери у В"єтнамі були зареєстровані на початку березня. Епідемія швидко розповсюджувалася, охоплюючи все нові провінції. Рішенням міністерства охорони здоров"я, пацієнти з діареєю лікуються в лікарнях безкоштовно.

Більшість пацієнтів госпіталізують в Національний госпіталь інфекційних і тропічних хвороб. За словами представників госпіталю, в лікарні не вистачає вільних ліжок і пацієнти з діареєю лежать в коридорах. Деякі з них страждають важкою нирковою недостатністю, що ускладнила перебіг хвороби. Випадків смерті на сьогоднішній день зареєстровано не було.

Збудник холери передається через забруднені фекаліями хворих продукти, а також через воду. Міністерство охорони здоров"я країни схильне винити в останній епідемії неякісні продукти харчування і антисанітарні умови приготування їжі на вулицях. У літній сезон у зв"язку із збільшенням кількості весіль з багатолюдними застіллями епідемія може спалахнути з новою силою, побоюються представники Мінохоронздоров"я республіки, повідомляє AP.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія холери охопила десять провінцій В"єтнаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі