понеділок, 09 червня 2008 16:42

Епіцентр вибуху на шахті був на глибині 500-600 метрів - експерти

На думку експертів, епіцентр вибуху на єнакіївській шахті імені Карла Маркса був на глибині 500-600 метрів.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу в Єнакієвому перший віце-прем`єр-міністр, керівник Урядової комісії зі з"ясування причин аварії на шахті Олександр Турчинов.

За його словами, "інформація дає нам змогу зробити уточнення про причини, не стільки про причини, скільки про місце вибуху".

О.Турчинов пояснив, що "оскільки на нижньому горизонті та на горизонті 875 метрів люди залишилися живі, тому вибух стався в основному в стволі і десь, на думку експертів, його епіцентр був на рівні 500-600 метрів".

О.Турчинов також пояснив, що "під час викиду вугілля і газопилової суміші через те, що метан легший за повітря, він став підійматися вгору, і якраз у цей момент відбулася, мабуть, іскра, і стався дуже потужний вибух".

Він наголосив, що експерти зроблять точні висновки тільки після того, як зможуть остаточно обстежити основний ствол шахти. Поки рятувальники спустилися вниз основним стволом на 250-300 метрів.

"В основному стволі дуже поволі ми прориваємося вниз через те, що там найбільше пошкодження після вибуху", - зазначив О.Турчинов .

Проте він заявив: "Настрій у рятувальників доволі оптимістичний, і я сподіваюся, що через кілька годин на поверхню піднімуть ще шахтарів у достатній кількості", повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Епіцентр вибуху на шахті був на глибині 500-600 метрів - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі