середа, 20 лютого 2008 13:32

ENI виявила гігантське родовище газу у Північному морі

Італійська енергетична компанія ENI виявила гігантське родовище газу у Північному морі. Про це заявили представники італійської компанії.

Виявлене родовище "Афродіта" знаходиться на захід від Согне-фьорда. У ENI відмовилися назвати можливі запаси родовища, повідомивши, що офіційна інформація буде поширена у березні після проведення повторного буріння на "Афродіті".

На ділянці ENI виступає оператором і їй належить 45%-ва частки в "Афродіті". 40% належать норвезькими StatoilHydro. На сьогодні Норвегія є третім найбільшим експортером природного газу у світі.

З початку цього року на норвезькому континентальному шельфі було знайдено чотири нафтогазові родовища. Раніше повідомлялися про виявлення 2-3 млрд кубометрів природного газу на ділянці Gamma у Норвезькому морі, а також на ділянці Fram.

Італійська нафтогазова компанія знайшла на ділянці Marulk газове родовище обсягом приблизно 12-19 млрд стандартних кубометрів газу. Італійці на цій ділянці виступають оператором і їм належить 20-відсоткова частка в Marulk, а 50% належать StatoilHydro, як повідомила газета Finansavisen.

Зараз ви читаєте новину «ENI виявила гігантське родовище газу у Північному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі