середа, 23 травня 2007 18:43

Елтон Джон дасть благодійний концерт у Києві

Елтон Джон дасть благодійний концерт у Києві
В Києві 16 червня відбудеться благодійний концерт всесвітньо відомого композитора і співака Елтона Джона. Про це на презентації нової програми дій "На краю" повідомила засновниця доброчинної організації "Фонд Олени Франчук "АнтиСНІД" Олена Франчук.

Концерт відбудеться на одній із центральних площ Києва і транслюватиметься у прямому ефірі "Новим каналом".

- Концерт допоможе актуалізувати проблему СНІДу в суспільстві. Сьогодні вже недостатньо інформувати про хворобу, шляхи її поширення та способи захисту. Наше завдання сьогодні - змінити модель поведінки людей, навчити їх жити в умовах неконтрольованої епідемії СНІДу, - сказала Франчук.

За її словами, в рамках програми "На краю" також буде реалізовано спільний проект фонду Олени Франчук та СНІД-фонду Елтона Джона, на який Фонд АнтиСНІД виділить грант у розмірі $2,5 млн.

Проект розраховано на 5 років і буде спрямовано на допомогу дітям, які постраждали внаслідок епідемії ВІЛ/СНІДу. В рамках проекту буде реалізовано програму психологічної і соціальної допомоги дітям, які живуть у своїх біологічних сім"ях; підтримка людей, які готові всиновити або взяти на виховання ВІЛ-позитивних дітей; почато пошук потенційних прийомних сімей для дітей-сиріт з ВІЛ/СНІДом. Також заплановано проведення серії тренінгів з школярами та вчителями щодо зниження рівня дискримінації людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом.

- Сьогодні ми повинні зробити все можливе для того, щоб спробувати зупинити поширення епідемії. Це вимагає об"єднання зусиль громадських організацій, бізнесу і, насамперед, ЗМІ. Ті кошти, які сьогодні мають бути витрачені на профілактику СНІДу, в багато разів менші тих, які завтра нам доведеться витратити на лікування сотень тисяч хворих, якщо зараз ми виявимо нерішучість і байдужість, - підкреслила Франчук.

За даними Фонду АнтиСНІД, сьогодні в Україні інфікуються 10% із 2,5 тисяч новонароджених від ВІЛ-позитивних матерів.

Як повідомлялося, у березні 2007 року Фонд АнтиСНІД провів добродійний аукціон для допомоги ВІЛ-позитивним дітям-сиротам, в якому брали участь 30 відомих українських дизайнерів одягу.

23 листопада 2006 Світовий банк вирішив поновити Україні кредит для боротьби з ВІЛ/СНІДом у розмірі $60 млн., передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Елтон Джон дасть благодійний концерт у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі