понеділок, 19 листопада 2007 16:59

Єлизавета ІІ відсвяткувала "діамантову" річницю весілля (ФОТО)

Святкова служба у Вестмінстерському абатстві в Лондоні ознаменувала 60-річний ювілей одруження королеви Єлизавети II та її чоловіка герцога Едінбурзького Філіппа. Шістдесятиріччя спільного життя Єлизавета та Філіпп відзначають 20 листопада, проте святкування цього ювілею розтягнулося на декілька днів.

Напередодні святкову вечерю для батьків влаштував старший син Єлизавети та Філіппа принц Уельський Чарлз в своїй лондонській резиденції Кларенс-хаус.

Святкова служба у Вестмінстерському абатстві відбулася вранці у понеділок, в той же час, що і весільна церемонія 20 листопада 1947 року, коли британська наслідна принцеса Єлизавета поєднувалася шлюбом з лейтенантом Королівських ВМС Великобританії, нащадком грецької і датської королівських сімей принцом Філіппом Маунтбаттеном.

На службу запрошені декілька сотень іменитих гостей, включаючи представників королівських дворів різних країн. Прості смертні зможуть спостерігати за ходом церемонії завдяки прямій трансляції по телеканалу Бі-Бі-Сі-1.

Після закінчення служби 81-річна королева та 86-річний герцог відкриють нову меморіальну дошку на Парламентській площі з описами навколишніх визначних пам"яток.

20 листопада щасливе подружжя відбуде з приватним візитом на Мальту, де удвох відзначать "діамантову" річницю весілля. На цьому острові в Середземному морі, який тоді був британським володінням і важливим військово-морським форпостом, принцеса Єлизавета і принц Філіпп жили в 1949-51 роках. Філіпп тоді продовжував свою кар"єру в Королівських ВМС.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета ІІ відсвяткувала "діамантову" річницю весілля (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі