середа, 14 травня 2008 13:03

Єлизавета ІІ назвала Туреччину важливим миротворцем

Королева Великої Британії Єлизавета II заявила, що Туреччина відіграє ключову роль в забезпеченні миру, політичної стабільності і економічного розвитку в деяких найбільш неспокійних регіонах світу.

Про це вона сказала, перебуваючи з офіційним візитом у Туреччині на офіційному прийомі в резиденції президента країни Абдуллаха Гюля.

"Туреччина завжди була важливою для нас, - підкреслила королева. - Вона відіграє роль моста між Заходом і Сходом в критичний для ЄС і всього світу час".

За словами Єлизавети ІІ, "раніше навіть не можна було мріяти про ті реформи, які зараз є для розвитку демократії в Туреччині".

"Республіка змогла надихнути свій народ можливістю стати частиною Євросоюзу і тими змінами, які поліпшать життя громадян", - заявила королева.

Повідомляється, що сьогодні, 14 травня, королівська персона і її чоловік герцог Единбурзький Філіп відвідають місто Бурса на північному заході країни.

Це промисловий центр Туреччини, де зосереджено автомобільне виробництво, сталеливарні потужності і фабрики з виготовлення приладів і верстатів. Місто було засноване в ІІІ столітті до нашої ери, входило до складу Римської і Візантійської імперій, а з 1326 по 1365 роки було першою столицею Османської імперії.

У Бурсі Єлизавета ІІ поспілкується з представницями жіночих організацій міста і як почесний гість візьме участь у показі мод студентів місцевого університету.

Нагадаємо, що вчора, 13 травня на запрошення президента Абдуллаха Гюля, з офіційним триденним візитом до Туреччини прибула королева Великої Британії Єлизавета ІІ, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета ІІ назвала Туреччину важливим миротворцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі