пʼятниця, 29 лютого 2008 13:36

Еквадор зупинив постачання нафти через зсув ґрунту

Еквадор припинив експортні постачання нафті, оскільки обвал пошкодив основний нафтопровід компанії Petroecuador, що сполучає нафтові родовища в Лаго Агріо (Lago Agrio) на сході країни з портом Балао (Balao) на заході. Про це повідомляє агентство AFP.

Як уточнює агентство Associated Press, в результаті обвалу компанія негайно зупинила перекачування нафти по основному трубопроводу і нафтопродуктів – по допоміжному. Трубопровід завдовжки 503 кілометри щодня поставляв близько 357 тисяч барелей нафти.

Офіційні представники Petroecuador заявили, що запаси нафти в Балао достатні, щоб задовольнити потреби країни в нафті поки нафтопровід ремонтуватиметься. Еквадор здобуває більше 511 тисячі барелей нафти на день, з них 67 відсотків йде на експорт.

Припинення постачання нафти з Еквадору стало однією з причин зростання цін на нафту разом з різким падінням курсу долара. Увечері 28 лютого на нью-йоркській біржі NYMEX барель нафти WTI піднявся в ціні майже на три долари до нової рекордної відмітки в 102,59 долара. Нафта марки Brent на торгах у Лондоні подорожчала до 100,9 долара за барель, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Еквадор зупинив постачання нафти через зсув ґрунту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі