понеділок, 08 грудня 2008 20:09

Еквадор готовий провести конференцію глав ОПЕК

Еквадор готовий провести зустріч глав держав, що входять в Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК), якщо на майбутньому саміті організації не будуть ухвалені рішення, сприяючі стабілізації нафтового ринку, заявив президент південноамериканської держави Рафаель Корреа.

З липня ціни на "чорне золото" впали більш ніж на 100 дол. в результаті глобальної фінансової кризи, що негативно відбилася на споживчому секторі країн-імпортерів нафти і, отже, на попиті на енергоресурси.

ОПЕК, на яку припадає третина видобутку нафти проведе свій наступний саміт в Алжирі 17 грудня, на якому спробує знайти способи зупинити падіння цін на нафту.

"Якщо проблема не буде вирішена на майбутньому саміті в Алжирі, Еквадор пропонує організувати конференцію за участю глав країн-членів ОПЕК для знаходження спільного рішення по запобіганню зниженню нафтових цін", - повідомив Корреа.

Корреа, який прибув в столицю Ірану 5 грудня і провів переговори з президентом країни Махмудом Ахмадінежадом, дав зрозуміти, що нафтові ціни опустилися дуже низько і незабаром почнуть знову рости.

"Ціна в 140 дол. за барель була нереальною, але нинішня цінова відмітка також нереальна, і скоро ціни встановляться на реальному рівні", - сказав Корреа.

Президент Еквадору висловив надію, країни-експортери зможуть дійти згоди, щоб знайти цю "реальну цінову відмітку".

Минулого тижня нафтовий ринок втратив 25%, що стало максимальним тижневим зниженням за майже 18 років, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Еквадор готовий провести конференцію глав ОПЕК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі