середа, 22 серпня 2007 08:47

Екс-співробітник ЦРУ: США завдадуть удару по Ірану в найближчі півроку

США можуть завдати військового удару по об"єктах корпусу вартових ісламської революції в Ірані протягом найближчих шести місяців.

Із таким попередженням виступив у вівторок в ефірі телекомпанії Фокс відомий американський експерт, колишній оперативний співробітник ЦРУ на Близькому Сході Роберт Байер.

"Я провів неофіційне опитування в уряді, серед колишніх колег – людей у держдепартаменті, раді національної безпеки при президентові – яке показало, що політика щодо Ірану зараз призупинена, але є відчуття, що ми вдаримо по корпусу вартових ісламської революції десь протягом наступних шести місяців або щось подібне до цього", – заявив Байер.

За його словами "це буде не зовсім війна", а відповідь адміністрації Джорджа Буша на те, що вони вважають іранським втручанням в Іраку та в регіоні в цілому.

"Якщо удар по Ірану матиме місце, він буде дуже швидким, він буде попередженням і буде переслідуванням за гарячими слідами. Ми не побачимо, що американські війська перетинатимуть кордон", – сказав він.

Байер повідомив також, що адміністрація Буша, побоюючись витоку інформації, не може дозволити собі навіть розповсюдження цього плану  бюрократичними каналами всередині уряду, оскільки це одразу ж з"явиться на сторінках газети Вашингтон пост або Нью-Йорк таймс.

Зараз ви читаєте новину «Екс-співробітник ЦРУ: США завдадуть удару по Ірану в найближчі півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі