субота, 12 січня 2008 10:50

Екс-президенту Індонезії Сухарто стало краще

Стан екс-президента Індонезії Сухарто, що впав минулою ніччю в кому, до ранку дещо покращав, він почав приходити в свідомість, заявив новинному інтернет-порталу detik.com в суботу глава групи президентських лікарів Марджо Субіандоно (Mardjo Soebiandono).

"Загальний стан кращий, ніж минулої ночі. Тиск стабілізувався, але застосування апарату "штучні легені" продовжується", - сказав він.

Разом з тим, серйозних надій на одужання Сухарто, схоже, немає вже ні у кого, і підготовка до його похоронів, що почалася минулої ночі, продовжується.

Головна підготовка до похоронів йде в провінції Центральна Ява. Військове командування міста Соло вже підготувало два сценарії похоронів. По словах командувача округу підполковника Аді Нугрохо (Adi Nugroho), вони відрізняються один від одного лише тим, що один з них передбачає заїзд траурного кортежу з аеропорту Соло в сімейний будинок колишнього глави держави в цьому місті по дорозі до гробниці, де вже похована дружина Сухарто Тін (Tien).

Людині, що управляла четвертою за чисельністю населення країною світу впродовж більш ніж трьох десятиліть, належить упокоїтися в красивому місці в передгір"ях гори Лаву.

За даними detik.com, гробниця Астана-Гирібангун вже узята під охорону танками і посиленими нарядами поліції, її особисто проінспектував командир розквартированої на Центральній Яві дивізії "Діпонегоро" генерал-майор Агус Суітно (Agus Suyitno).

Неділю тому 86-річний екс-президент, що переніс за останні роки декілька інсультів і шлункових кровотеч, був поміщений в госпіталь державної нафтокомпанії "Пертаміна". За заявою бригади лікарів, що лікують, у Сухарто в п"ятницю відбулася множинна відмова внутрішніх органів, включаючи серце, легені, нирки і мозок.

Сухарто перебував при владі в Індонезії протягом 32 років аж до травня 1998 року, коли йому довелося покинути свій пост після масових хвилювань, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президенту Індонезії Сухарто стало краще ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі