середа, 12 грудня 2007 09:01

Екс-президент Перу відправиться у в"язницю на 6 років

Верховний суд Перу визнав колишнього президента країни Альберто Фухіморі винним в перевищенні влади і засудив його до шести років ув"язнення.

За висновком суду, Фухіморі перевищив свої повноваження, наказавши своєму військовому радникові без будь-якого відповідного ордера провести обшук на квартирі дружини шефа розвідки Перу Владіміро Монтесіноса в листопаді 2000 року.

Це перший вирок колишньому перуанському президентові за цілою низкою звинувачень. Він також звинувачується в порушенні прав людини і корупції. По сукупності звинувачень, у разі визнання його винним, Фухіморі може отримати до 30 років в"язниці.

69-річний Фухіморі в 1990-2000 роках тричі обирався президентом Перу. У вересні 2000 року Перу охопила політична криза, і в листопаді 2000 року Фухіморі попросив політичного притулку в Японії, після чого був усунений з посади голови держави парламентом Перу. У листопаді 2005 року під час свого перебування в Чилі він був арештований чилійською поліцією і відпущений під заставу через півроку. Перуанська сторона висунула проти Фухіморі більше 20 звинувачень в корупції і порушенні конституції, повідомляє АМИ "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Екс-президент Перу відправиться у в"язницю на 6 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі