четвер, 28 лютого 2008 08:34

Екс-прем"єра Таїланду звільнили під заставу

Екс-прем"єр Таїланду Таксін Чінават, повалений у вересні 2006 року зі свого поста, який 17 місяців перебував у добровільному вигнанні, повернувшись на батьківщину в четвер був негайно поміщений під варту, але потім випущений на свободу під заставу в 268,5 тисяч доларів, повідомляє агентство Ройтерз.

Крім того, суд ухвалив, що екс-прем"єр може виїжджати за кордон, виклопотавши заздалегідь дозвіл у відповідних органів.

За словами Чінавата, який дістався до Бангкока авіарейсом з Гонконгу, він трохи хвилюється за свою безпеку, але розраховує на справедливість правосуддя Таїланду.

У аеропорту екс-прем"єра зустрічали тисячі прихильників, які танцювали, били в барабани, співали і несли транспаранти з написом "Ми любимо Таксіну".

Проте, безпосередньо в аеропорту 58-річний політик-мільярдер був заарештований, після чого його відвезли до Верховного суду Таїланду, де йому було пред"явлено звинувачення в корупції.

Таксін Чінават неодноразово заперечував свою причетність до інкримінованих йому злочинів і заявляв, що має намір відновити свою репутацію, що похитнула після військового перевороту.

Останнім часом Чінават проживав у Великій Британії, де має нерухомість у Лондоні і графстві Суррей. У червні 2007 року екс-прем"єр купив британський футбольний клуб "Манчестер Сіті" майже за 82 мільйони фунтів стерлінгів.

Екс-прем"єр, на заморожених рахунках якого, за даними преси Таїланду, розміщено 1,9 мільярда доларів, також заявляв, що після свого повернення до Таїланду він не збирається займатися політикою. Екс-прем"єр, що проводив популістську політику, як і раніше користується великою популярністю серед селян, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Екс-прем"єра Таїланду звільнили під заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі